joi, 7 iunie 2012

ce-i viata daca nu umbra unui vis care fuge?



Din cauza felului in care este pusa intrebarea vom porni de la vis. Ce este visul?


„Vis este un termen care descrie experiența subconștientă constând dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații care apare, de obicei, în timpul somnului, dar mai ales în cazul tipului de somn în care ochii se mișcă (somn paradoxal).”

Bun.Ne ajuta ? Pai ... daca visul este o experienta subconstienta senzoriala care dureaza in jur de o secunda... ce ar putea fi umbra sa ? ...

Hai sa luam lucruri concrete. Panou publicitar multicolor, foarte zgomotos. Il vedem, ne atrage atentia. Ne uitam in jos... umbra lui: o dâră banala de nuanta inchisa care se intinde de la baza lui pana mai incolo. O vedem, nu ne atrage atentia.
Comparatie puerila, nesemnificativa...dar totusi. Viata noastra, oricat de incarcata, diversificata si fluida ar fi ea, in compartie cu un vis este doar o urma cenusie ce porneste de undeva din ea dar ajunge departe.


Viata este doar baza oricarui vis. Orice vis este declansat de ceva real, este distorsionat[ sau nu ], dus la extrem, extras din el ce este mai pretios , slefuit si expus in mintea noastra in imagini, fie ele vizuale,auditive sau motrice, succesive care ne provoaca anumite senzatii care ne dau idei, idei care ne motiveaza sa facem in viitor anumite lucruri.


Este un ciclu inchis si simplu. Avem actiuni ale vietii=> vise=>senzatii/emotii=>idei=>actiuni ale vietii.


Ce-i viata , daca nu umbra unui vis care fuge?


Viata este mai mult decat o simpla umbra, ea reprezinta fundalul si detaliile visului in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

aaa aici nu e de obicei nimic :